62

LOGS UZ ĀFRIKU

Vieta: Pie galvenās ieejas Rīgas zooloģiskajā dārzā

Kad rudeņos vakari ar tumsu un drēgnumu pienāk negaidīti ātri, cilvēki alkst brīnumu un pārsteigumu. Festivāla „STARO RĪGA” laikā, apciemojot Mežaparku, būs gan viens, gan otrs, jo visiem pazīstamais Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza simbols – 1912. gadā būvētie ieejas vārti būs pārtapuši līdz nepazīšanai, kļūstot par gaišu logu uz Āfrikas savannu, kur laiski ganās antilopju, zebru un žirafu bariņi, kur saules svelmē gulšņā lauvas un ziloņi.

Tas jau nekas, ka tas viss – tikai acu apmāns, kas panākts ar videoprojekcijas palīdzību vārtu ailē demonstrējot kadrus, kas iegūti „Vides filmu studijas” ceļojumā pa Āfriku … Tieši drūmie un tumšie rudens vakari taču ir īstais laiks, kad pasapņot!

Un, ja tā padomā, tad Rīgas Zooloģiskais dārzs PATIESI ir savdabīgs „logs uz Āfriku”, jo šī kontinenta dzīvnieku netrūkst arī zoodārza ekspozīcijās. Laiks mierīgai pastaigai aiz „loga uz Āfriku”!

Gaismas festivāla „Staro Rīga” laikā no 18. līdz 21. novembrim ciemos aicinās arī zoodārza dzīvnieki – kases būs atvērtas līdz plkst. 19.00 (izeja līdz 21.00) un iekštelpu ekspozīcijās dzīvniekus būs iespēja vērot līdz pat plkst. 20.30, tātad – katrs varēs izmantot iespēju apciemot eleganto žirafu četrotni Žirafu mājā, kā arī pavērot daudzveidīgos Tropu mājas kukaiņus, rāpuļus, abiniekus un jauko Bolīvijas naktspērtiķu ģimenīti, kurā pavisam nesen tika sagaidīts kārtējais pēcnācējs.

Pie tam, šajās festivāla dienās, festivāla laikos no plkst.16:00 – 19:00 ieejas biļešu cenas būs ļoti „siltas” – Ls 2,00 pieaugušajiem, Ls 1,00 bērniem, studentiem un pensionāriem.

Projekta idejas autori: Diāna Čivle, Ingmārs Līdaka
Projekta realizētājs: RP SIA „Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs”
Sadarbības partneri: Vides filmu studija
Projekta finansētājs: RP SIA „Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs”

Staro Rīga



Nobalso par labāko festivāla gaismas objektu!
Ja šis objekts šķiet vislabākais – sūti kodu STARO62 uz tālruņa numuru 1188.
Maksa par īsziņu – parastas īsziņas cena, atbilstoši mobilā operatora noteiktajam tarifam.
Balsojums sākas 18. novembrī plkst. 18:00 un noslēdzas 21. novembrī plkst. 23:00.
vai
Balso portāla DELFI speciālajā “Staro Rīga” ziņu sadaļā
Balsojums sākas 18. novembrī plkst. 18.00 un noslēdzas 25. novembrī plkst. 24.00